Ledikant matras

Wanneer je een ledikant voor je kindje hebt uitgekozen heb je ook een bijpassend ledikant matras nodig! Er zijn ledikant matrassen in de afmetingen van 60 x 120 cm en 70 x 140 cm. Het eerste matras is geschikt voor de meeste ledikanten. De tweede afmeting is geschikt voor een meegroei ledikant. Bij het uitzoeken van een ledikant is het belangrijk om te letten op het comfort en het materiaal waarvan het gemaakt is. Op deze pagina vindt je de uitgebreide collectie ledikant matrassen!

16 producten

  1. Bebies First Ledikant Matras 60 x 120 cm
    Bebies First Ledikant Matras 60 x 120 cm
    Waardering:
    0%
     39,99
  2. ABZ Matras Basic D20 60 x 120cm
    ABZ Ledikant Matras Basic 60 x 120 cm
    Waardering:
    0%
     49,99
  3. ABZ Ledikant Matras Polyether 60x120 cm
    Waardering:
    0%
     64,95
  4. ABZ Multicare Ledikant Matras 60x120 cm
    ABZ Multicare Ledikant Matras 60x120 cm
    Waardering:
    0%
     154,95
  5. Sebra Matras Classic
    Sebra Ledikant Matras Classic
    Waardering:
    0%
     199,00

16 producten

De juiste afmetingen voor een ledikant matras

De juiste afmetingen van het matras voor het ledikant zijn heel belangrijk. Het is namelijk belangrijk dat het ledikant precies in het baby bedje past en dat het zo dicht mogelijk tegen de randen van het bed ligt. Zo kunnen er niet per ongeluk armpjes of voetjes vast komen te zitten tussen het matrasje en het bed. De meest voorkomende matras maten voor een ledikant zijn 60 x 120 cm en 70 x 140 cm.

Een ledikant matras 60 x 120 cm past in de meeste normale ledikanten, die geschikt zijn voor kindjes vanaf de geboorte tot een leeftijd van 2,5 jaar. Een ledikant matras 70 x 140 cm is geschikt voor een meegroei ledikant. Dit type ledikant is geschikt vanaf de geboorte tot een leeftijd van 5 jaar. Het bed gaat dus dubbel zo lang mee! Dit komt doordat er één spijlenzijde van het bedje kan worden verwijderd en het zo kan worden omgebouwd tot peuterbed. Zo kan je kindje wanneer hij of zij er aan toe is zelfstandig in- en uit het bed stappen. Doordat dit bedje een lange tijd mee gaat is het ook belangrijk om een matras te kiezen van een goede kwaliteit wat ook zo lang mee gaat!

Ook zijn er ledikanten met afwijkende afmetingen. Deze zijn bijvoorbeeld rond of ovaal. Wanneer je twijfelt over welk matras je nodig hebt, kijk dan eens in de productomschrijving van het ledikant. Hierin staat vaak aangegeven welke matrasafmeting je nodig hebt. Voor ledikanten met een speciale vorm zijn er vaak ook speciale bijpassende matrasjes verkrijgbaar.

Ledikant matras met optimale ventilatie en comfort

Wanneer je een ledikant matras gaat uitzoeken voor je kindje is het belangrijk dat je let op een aantal punten. Zo moet het matras comfortabel zijn, optimale ventilatie bieden en het moet gemakkelijk gewassen kunnen worden voor de juiste hygiëne.

Er zijn verschillende materialen waaruit gekozen kan worden bij het kiezen van een matras voor het ledikant. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen. De meest gekozen matrassen zijn een koudschuim matras en een polyether matras.

Een koudschuim ledikant matras staat bekend om optimale ventilatie en veerkracht. Dit type matras heeft een open celstructuur en dit zorgt voor een hoog vocht absorberend vermogen. Door deze eigenschap gecombineerd met de goede ventilatie van het matras zal je kindje altijd in de goede temperatuur liggen. Je kindje zal het tijdens warme nachten niet snel te warm hebben en niet snel zweten. Het koudschuim matras past zich gemakkelijk aan de vorm van het lichaam van je kindje aan en veert ook weer terug. Dit zorgt ervoor dat het lichaam van je kindje goed wordt ondersteund en dat hij of zij comfortabel kan slapen. Ook ontstaat er geen kuilvorming in het matras, het is vormvast.

Een polyether matras is een goedkoper baby matras voor het ledikant. Dit matras is gemaakt van synthetisch materiaal en heeft een gesloten celstructuur, in tegenstelling tot het koudschuim matras. Dit matras heeft een maximale draagcapaciteit van 80 kg en kan daardoor goed worden gebruikt voor kinderen. Een polyether matras is altijd anti-allergeen. Wanneer er veel allergieën voorkomen in de familie, is het altijd verstandig om te kiezen voor een anti-allergeen matras om reacties bij je kindje te voorkomen!

Wanneer je een matras uitkiest, let er dan op of het matras gewassen kan worden of dat er een beschermhoes omheen zit die eraf gehaald kan worden en gewassen kan worden. Er vinden namelijk regelmatig ongelukjes plaats waardoor het matras vies wordt en het is daarom wel belangrijk dat het lekker fris blijft!

Ledikant matrassen van de verschillende merken

Wanneer je opzoek bent naar een betaalbaar ledikant matras, dan is een Cabino ledikant matras een goede keuze. Deze matrassen zijn betaalbaar en voorzien van het juiste comfort. De matrassen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en afmetingen.

Met een AeroSleep ledikant matras ben je verzekerd van een veilig, comfortabel en kwalitatief hoogwaardig matras. De AeroSleep matrassen zijn allemaal ontworpen op basis van uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. De matrassen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn altijd ademend, warmte regulerend en vocht absorberend.

De ABZ ledikant matrassen zorgen voor een comfortabele en stevige basis. Bij de matrassen van het merk ABZ wordt gedacht aan comfort en gemakken voor jou als ouder.

Een ledikant matras kopen

Er is veel keuze tussen de verschillende ledikant matrassen, omdat ze allemaal hun eigen unieke eigenschappen hebben. Wanneer je persoonlijk advies wilt bij het uitkiezen van het juiste baby matras, kom dan langs in één van onze vestigingen in Sliedrecht of Capelle a/d IJssel. Hier geven onze product specialisten je graag uitleg over de verschillende matrassen, de verschillende merken en over alle voor- en nadelen van de verschillende varianten.