Lattenbodem

Om het kinderbed of tienerbed compleet te maken is een lattenbodem essentieel! Het vormt de basis van het bed waar het matras op ligt. Naast een goed matras, is het belangrijk om te kijken naar een lattenbodem die goed bij je kindje past. De juiste bedbodem zorgt ervoor dat het lichaam van je kind goed wordt ondersteund en het biedt extra comfort. Er zijn lattenbodems verkrijgbaar voor de verschillende maten bedden, voor peuterbedden en voor kinderbedden. Bekijk op deze pagina het complete assortiment!

Lattenbodem peuterbed    Lattenbodem kinderbed

 

6 producten

6 producten

Het belang van een goede lattenbodem

Een goede lattenbodem is essentieel voor een goede nachtrust voor je kind. De bedbodem draagt het matras en draagt voor een deel bij aan het comfort en de levensduur van het matras. De lattenbodem is een houten frame met latten over dwars of het zijn losse latten die aan elkaar bevestigd zijn door middel van linten. Hoe dunner de lat, hoe flexibeler en hoe meer de bodem effect heeft op het ligcomfort. Kies altijd voor een goed ventilerende bedbodem, omdat er anders snel kans is op bacteriën en schimmelvorming onder het matras.

Combineer de lattenbodem met een comfortabel matras om te zorgen voor het optimale slaapcomfort voor je kind! De meest populaire matrassen zijn koudschuim matrassen en polyether matrassen. Een polyether matras is gemaakt van synthetisch materiaal en heeft een gesloten celstructuur. Het matras is stevig en vormvast en heeft een maximaal draagvermogen van 80 kg. Het ideale matras voor peuterbedden of kinderbedden! Het koudschuim matras heeft een goede ventilerende en vocht afvoerende werking. Dit matras biedt optimale ondersteuning voor je kind en zorgt ervoor dat je kind ook tijdens warme nachten goed zal kunnen slapen.

De verschillende lattenbodems voor het kinderbed

Er zijn verschillende lattenbodems verkrijgbaar, in verschillende afmetingen. Kijk altijd goed naar de afmetingen van het bed om te bepalen welke lattenbodem je nodig hebt. Voor een peuterbed of meegroei ledikant heb je een lattenbodem van 70 x 140 of 70 x 150 cm nodig. Voor eenpersoonsbedden is de standaardafmeting 90 x 200 cm. Voor een twijfelaar is een bedbodem van 120 x 200 cm nodig. Daarnaast kan er worden gekozen voor een vaste lattenbodem of een rollattenbodem. Bij een rollattenbodem zijn de latten aan elkaar vastgemaakt door middel van linten. Deze lattenbodem kan, zoals de naam al zegt, worden opgerold.

Een lattenbodem kopen

Heb je een lattenbodem gevonden die in het kinderbed of tienerbed past? De bedbodem kan gemakkelijk en veilig worden besteld in de webshop. Wil je liever persoonlijk advies bij het aanschaffen van een goede lattenbodem? Kom dan langs in één van de Baby & Tiener Megastores in Sliedrecht of Capelle a/d IJssel. Hier staan onze product experts voor je klaar om je te helpen bij het vinden van een lattenbodem die aan al je wensen voldoet!