Tandenborstels

Zodra de tandjes van je baby doorkomen, wordt het tijd voor een baby tandenborstel. Voor de allerkleinsten zijn speciale tandenborstels ontwikkeld. Een tandenborstel speciaal voor een baby is kleiner, waardoor je makkelijker bij alle tanden en kiezen kan komen. De haartjes ook wat zachter. Ook kun je kiezen voor een vingertandenborstel. Scroll snel verder en ontdek welke tandenborstel het beste bij jouw baby past.

8 producten

8 producten

Een tandenborstel speciaal voor een baby

Voor de allerkleinsten zijn speciale tandenborstels ontwikkeld. Een tandenborstel speciaal voor een baby is kleiner, waardoor je makkelijker bij alle tanden en kiezen kan komen. De haartjes ook wat zachter. Ook kun je kiezen voor een vingertandenborstel. Deze zet je op je eigen vingertop, zo kun je spelenderwijs je kindje laten wennen aan het poetsen.

Wanneer gebruik ik een tandenborstel voor mijn baby?

Als de tandjes van je baby net doorkomen moet je hiermee uitkijken. Het tandvlees is dan erg kwetsbaar. Het risico op gaatjes is dan ook groter omdat het glazuur nog niet volledig is uitgehard. Het advies is dan ook om te beginnen met poetsen als je de tandjes duidelijk tevoorschijn komen.

Tips voor het gebruiken van een tandenborstel voor je baby

Wij kunnen ons voorstellen dat het best spannend is wanneer je voor het eerst een tandenborstel gebruikt voor je baby. Daarom hebben wij een aantal handige tips op een rijtje gezet die je hierbij kunnen helpen. Lees je mee?

  • Zorg voor een houding waarbij je baby zich prettig voelt en jij goed in de mond kan kijken
  • Houd regelmaat in het tandenpoetsen zodat het voor je baby een vast ritueel wordt
  • Laat je baby ook zelf met de tandenborstel spelen
  • Vervang de tandenborstel minimaal een keer in de drie maanden voor een optimaal resultaat

Een baby tandenborstel kopen

Heb jij online een vingertandenborstel of baby tandenborstel gevonden die voldoet aan jouw wensen? Bestel dan veilig en gemakkelijk online. Is de vingertandenborstel voorradig en plaats je de bestelling op werkdagen voor 15:00? Dan wordt jouw pakketje nog dezelfde dag verstuurd!

Heb je vragen over het gebruiken van een tandenborstel voor je baby? Neem dan contact met ons op. Onze productexperts zijn bereikbaar via WhatsApp, telefoon, e-mail en social media, maar staan uiteraard ook in onze Megastores voor je klaar. Hier kun je de verschillende baby tandenborstels eerst bekijken en uitproberen voordat je overgaat tot aankoop. Klik hier voor onze contactgegevens!