Isofix base

Een Isofix base is ideaal om de autostoel op een veilige en gemakkelijke manier in de auto te plaatsen. Isofix is een bevestigingsysteem in de auto, wat zit tussen de rugleuning en zitting van de stoel. Hier zitten twee bevestigingspunten en de Isofix base kan hieraan worden vastgemaakt. Praktisch, gebruiksvriendelijk en veilig! De autostoel kan heel snel en gemakkelijk op de base worden geplaatst en er weer vanaf gehaald worden. Zo kost het geen enkele moeite om met het autostoeltje op pad te gaan.

Isofix base

8 producten

 1. Cybex Draaibare Base Z2 Black
  Cybex Draaibare Base Z2 Black
  Waardering:
  0%
  Normaal  249,95 Speciale prijs  209,00
 2. Cybex Draaibare Base T Black
  Cybex Draaibare Base T Black
  Waardering:
  0%
   249,95
 3. Nuna Isofix Base Next
  Nuna Isofix 360° Base Next
  Waardering:
  0%
   219,95
 4. Bugaboo Draaibare Isofix Base 360 By Nuna
  Bugaboo Draaibare Isofix Base 360 By Nuna
  Waardering:
  0%
  Normaal  249,00 Speciale prijs  211,65
 5. Cybex Base One Black
  Cybex Base One Black
  Waardering:
  0%
   109,95
 6. Bugaboo Isofix Base Turtle Air by Nuna
  Bugaboo Isofix Base Turtle Air by Nuna
  Waardering:
  0%
   159,00
 7. Silver Cross Dream I-Size Base
  Silver Cross Dream I-Size Base
  Waardering:
  0%
   249,00
 8. Cybex Draaibare Base G Black
  Cybex Draaibare Base G Black
  Waardering:
  0%
   229,95

8 producten

Bevestig de autostoel veilig in de auto met een Isofix base

Een Isofix base is de meest veilige, gemakkelijke en snelle manier om een autostoel in de auto te bevestigen. Isofix is een bevestigingssysteem dat tussen de rugleuning en zitting van de stoel in de auto zit. Hier zitten twee bevestigingspunten. De Isofix base kan worden vastgemaakt aan deze punten. Door middel van een indicator op de base ben je ervan verzekerd dat de base goed vastzit.

Groep 0 autostoeltjes, voor pasgeboren kindjes, til je regelmatig in- en uit de auto. Met de autostoel base klik je heel gemakkelijk het stoeltje op de base en haal je het er ook gemakkelijk weer vanaf, zonder dat je in de weer hoeft te zijn met autogordels. Een base is dus heel gebruiksvriendelijk en zorgt ervoor dat het jouw leven net een stukje makkelijker maakt!

Op een Isofix base kunnen autostoeltjes over het algemeen in twee richtingen worden geplaatst. De eerste tijd, na de geboorte van je kindje tot een leeftijd van 15 maanden, vervoer je je kindje achterwaarts in de auto. Dit houdt in dat de autostoel tegen de rijrichting in wordt geplaatst. Dit zorgt voor de beste ondersteuning van het nekje en het hoofdje van je kindje in het geval van een botsing. Na een leeftijd van 15 maanden kan de autostoel worden omgedraaid, zodat je kindje met de rijrichting mee zit. Op een base kan de autostoel heel gemakkelijk worden gedraaid.

Welke autostoeltjes kunnen op een Isofix base worden geplaatst?

Niet alle autostoeltjes kunnen op een Isofix base worden geplaatst. Sommige stoeltjes kunnen alleen met de autogordel in de auto worden vastgemaakt en andere stoeltjes zijn voorzien van een geïntegreerd Isofix systeem, waardoor ze zonder base veilig in de auto kunnen worden bevestigd. In de productbeschrijving van een autostoeltje staat altijd aangegeven op welke manier hij in de auto bevestigd kan worden.

De meeste groep 0 en groep 0/1 autostoeltjes kunnen op een Isofix base worden geplaatst. Groep 0 autostoeltjes zijn geschikt voor kindjes vanaf de geboorte tot een maximaal gewicht van 13 kg en een maximale lengte van 75 cm. Groep 0/1 autostoeltjes zijn ook geschikt voor kindjes vanaf de geboorte, maar kunnen langer worden gebruikt, tot een maximaal gewicht van 18 kg en een maximale lengte van 105 cm. Deze stoeltjes kunnen namelijk versteld worden in grootte, zodat ze meegroeien met je kindje.

Stoeltjes voor oudere kindjes, zoals groep 1, groep 1/2/3 en groep 2/3 stoeltjes, zijn vaak zelf al voorzien van een Isofix base en deze hoeft er niet los bij te worden aangeschaft. Veel van deze stoeltjes kunnen dus zonder base, met het geïntegreerde Isofix systeem of met de al meegeleverde base, op een veilige manier in de auto worden bevestigd.

Een Isofix base kopen

Voor elk merk autostoeltje is er een speciale base verkrijgbaar. Deze base sluit perfect aan bij de autostoel en zo ben je ervan verzekerd dat de stoel in de base past. Let er bij de aanschaf van een Isofix base altijd op dat je kiest voor de juiste base bij de autostoel. Vind je het lastig om te bepalen voor welke base je moet kiezen? Kom dan langs in één van de Baby & Tiener Megastore vestigingen in Sliedrecht of Capelle a/d IJssel. Onze product specialisten staan hier voor je klaar om persoonlijk advies te geven en je meer te vertellen over alle voordelen van de base. Ook kan je hier zelf de Isofix base testen in autostoelentestcentrum. Zo kan je ook zelf ontdekken waarom dit systeem zo gemakkelijk is.