Duurzaamheid bij Baby & Tiener

Duurzaamheid bij Baby & Tiener

Wat doen wij? 

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp voor Baby & Tiener. Wij doen er alles aan om een steentje bij te dragen aan een mooiere wereld voor jou en je kleintje. In het assortiment hebben wij een divers aantal merken waarbij duurzaamheid een belangrijk onderwerp is. Maar ook naast het aanbieden van een duurzaam product aanbod hebben wij al een aantal stappen ondernomen op het gebied van duurzaamheid, om bij te dragen aan een mooiere en schonere wereld. 

Duurzaamheid

  • Dozen recyclen

Bestel je iets in de webshop van Baby & Tiener? Dan is de kans groot dat jij je aankoop ontvangt in een gerecyclede doos! Producten die worden besteld in de webshop worden zo veel mogelijk geleverd in gerecyclede dozen. Wij willen niet bijdragen aan de productie van extra afval door nieuwe dozen in te kopen, terwijl we zo veel karton hebben liggen. Op deze manier wordt het gebruik van karton zo veel mogelijk bepekt. Je kan onze gerecyclede dozen herkennen aan de speciale sticker die hierop wordt geplakt!

Gerecyclede dozen

  • Levering van babykamers met onze eigen bezorgservice 

Babykamers die bij Baby & Tiener in één van onze vestigingen of in de webshop worden besteld worden geleverd met onze eigen bezorgservice. De route wordt met veel zorg en aandacht uitgestippeld, zodat de meest milieuvriendelijke route wordt gereden om alle babykamers op tijd af te leveren. Op deze manier wordt de CO2 -impact van het bezorgen van de producten zo veel mogelijk geminimaliseerd.

  • Een digitale folder

Sinds 2018 zijn al onze marketing uitingen digitaal. Elke wek verschijnt er een nieuwe folder, maar deze wordt alleen digitaal gepubliceerd. Hierdoor wordt er veel papier bespaart en dit zorgt ook voor een lagere CO2-uitstoot. Op deze manier bereiken we onze doelgroep op een duurzame manier! 

Digitale folder

  • Keuzemogelijkheid voor het laten bezorgen van een bestelling op een PostNL afhaalpunt

Alle bestellingen (op de meubels na) worden geleverd met PostNL of Trunkrs. Wanneer je de keuze maakt voor PostNL, kan er worden gekozen voor het laten bezorgen van de bestelling op een PostNL afhaalpunt. Dit is niet alleen makkelijk voor jezelf, omdat je op deze manier niet thuis hoeft te zijn om het pakket te ontvangen, maar het is ook een duurzame keuze! Het scheelt namelijk afstand die gereden moet worden om het pakket af te leveren en dit scheelt CO2-uitstoot.

  • Duurzame bezorgservices 

Alle bestellingen (op de meubels na) worden geleverd met PostNL, Trunkrs of Budbee. Voor alle bezorgservices is duurzaamheid een belangrijk onderwerp. PostNL is op veel verschillende gebieden bezig met duurzaamheid. Steeds meer busjes en vrachtwagens rijden elektrisch, veel wordt bezorgd op de fiets en fossiele brandstoffen worden vervangen door duurzame alternatieven. PostNL garandeert dat ze jouw bestelling met netto nul CO2 bezorgen. Dit doen ze door gebruik te maken van onder andere schoner vervoer, afhaalpunten en efficiënte routeplanning. Trunkrs kijkt steeds verder dan hun eigen footprint en maakt optimaal gebruik van bestaande middelen. Het doel van Trunkrs is om eind 2025 volledig uitstootvrij te bezorgen. Voor Budbee is het verlagen van de CO2-voetafdruk in het vervoer essentieel voor hun prestaties. Budbee werkt actief aan het ondersteunen van hun koerierspartners bij de overgang naar duurzamere brandstofopties. Ook heeft Budbee zelfvoorzienende vestigingen met zonnepanelen en oplaadstations voor elektrische voertuigen. 

  • Veilige en goedgekeurde producten

Veiligheid staat altijd voorop. Iedereen wil de beste en meest veilige producten voor hun kindje en wij willen dit natuurlijk ook! Baby & Tiener heeft uitsluitend veilige en goedgekeurde producten in het assortiment. De kwaliteit van onze producten staat voorop omdat wij niks belangrijker vinden dat dat jij en je kindje er veilig gebruik van kunnen maken. 

Veiligheid

  • Duurzame producten in het assortiment

Een deel van het assortiment van Baby & Tiener bestaat uit duurzame merken. Al deze merken willen bijdragen aan het creëren van een schonere en mooiere wereld. Wij streven ernaar om steeds meer duurzame merken aan ons assortiment te kunnen toevoegen! 

Duurzame producten

Duurzame merken bij Baby & Tiener Megastore

Bij Baby & Tiener vind je een groot assortiment babyspullen van hoge kwaliteit van de beste merken. Veel van de merken die wij verkopen delen onze visie over duurzaamheid en dragen hun steentje bij aan het creëren van een mooiere, schonere wereld. Voor babymerken staat de toekomst van jouw kleintje centraal! Duurzame producten hebben een lange levensduur, zijn gemaakt met respect voor het milieu en op een mensvriendelijke manier. Kortom; duurzame producten hebben alleen maar voordelen waarmee we met elkaar kunnen werken aan een mooie toekomst! Wil je weten welke duurzame merken wij in het assortiment hebben? Onderstaand lichten we een aantal merken uit.

Duurzame kinderwagens

Joolz

Joolz

Duurzaamheid staat centraal bij elke kinderwagen en buggy die wordt ontworpen door het Nederlandse merk Joolz. Joolz wil bijdragen aan een schone, eerlijke wereld die volop mogelijkheden biedt voor toekomstige generaties. Dit doet Joolz door de kwaliteit, inzetbaarheid, duurzaamheid en voetafdruk van de producten continu te verbeteren. De kinderwagens en buggy’s zijn gemaakt van duurzame hoogwaardige materialen, zodat ze een leven lang meegaan.

Joolz maakt gebruik van duurzame stoffen voor de kinderwagens en buggy’s. De stoffen zijn duurzaam en traceerbaar. Ze worden gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Door deze duurzame stoffen te producen en te gebruiken draagt Joolz bij aan een mooiere wereld voor toekomstige generaties.

Easywalker

De missie van Easywalker is om het voor jou en je kindje gemakkelijk te maken om samen op pad te gaan. De kinderwagens en buggy’s rijden soepel, zijn eenvoudig in gebruik en hebben een stijlvol uiterlijk. Hierdoor wordt het nog leuker om samen met je kleintje weg te gaan! Naast dat het merk zich richt op betaalbare, comfortabele en praktische kinderwagens en buggy’s is ook duurzaamheid een belangrijk onderwerp voor Easywalker. 

Easywalker zet zich niet alleen in voor nieuwe ouders en hun kinderen, maar ook voor de natuurlijke wereld om ons heen. De bekleding van de meeste kinderwagens is gemaakt van duurzame stoffen van gerecyclede PET-flessen. In de toekomst wil Easywalker de materialen van alle producten en verpakkingen veranderen in duurzamere alternatieven. Het merk streeft ernaar om de materiële voetafdruk te verkleinen.

Easywalker

X Adventure

X Adventure

De kinderwagens van X Adventure zijn praktisch, stevig en duurzaam! De bekleding van de X Adventure X-GO kinderwagen is namelijk gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Het gebruiken van gerecyclede PET-flessen zorgt voor een veel lagere hoeveelheid CO2 uitstoot en het vermindert de hoeveelheid afval. 

Bugaboo

Bugaboo werkt toe naar een duurzamere toekomst. Het merk heeft kinderwagens, buggy’s en autostoelen in het assortiment. Ze zijn bezig met het verkleinen van hun eigen voetafdruk, zodat alle ouders en kinderen in staat zijn om hetzelfde te doen. Een van de doelen van Bugaboo is het streven naar nul CO2-uitstoot in 2035. Per 2023 worden Bugaboo kinderwagens geproduceerd met bio-based materialen in plaats van plastic op basis van fossiele materialen. Plantaardig afval krijgt hierdoor een nieuw leven. Het is een belangrijke mijlpaal in de voortdurende reis van Bugaboo om de impact te verminderen en vorm te geven aan een betere toekomst voor iedereen.

Bugaboo

Duurzame meubels

Born Lucky

Born Lucky

Born Lucky vindt het belangrijk om een steentje bij te dragen aan een beter milieu voor onze toekomst en de toekomst van alle kindjes. Daarom is een groot deel van de meubels van Born Lucky op een duurzame manier geproduceerd. De meubels zijn gemaakt van massief hardhout. Dit hout is van een hoge kwaliteit, blijft lang mooi en gaat lange tijd mee. Voor elke boom die wordt gekapt voor het maken van de Born Lucky meubels worden er vijf jonge boompjes geplant. Dit wordt gedaan voor de zuurstofvoorziening en zodat ook toekomstige meubelbouwers toegang krijgen tot het hoogwaardige materiaal.

Mathy by Bols

Mathy by Bols heeft de meest leuke en unieke kinderbedden in het assortiment! De caravanbedden, tentbedden en boomhutbedden zijn geweldig voor avontuurlijke kinderen. De meubels van dit Belgische merk worden geproduceerd in het hart van de Belgische Ardennen. Het hout dat wordt gebruikt voor de meubels draagt het PEFC-label. Dit houdt in dat het afkomstig is van duurzaam beheerde bossen. Nadat de meubels zijn ontworpen worden ze uitgebreid bestudeerd om te onderzoeken hoe de duurzaamheid kan worden geoptimaliseerd en de impact ervan op het milieu zo ecologisch mogelijk is. Het merk streeft ernaar om de productkeuze en de productieketens steeds verder te optimaliseren, om zo een echte positieve impact op het milieu te hebben.

Mathy by Bols

Cabino

Cabino

De meubels van Cabino zijn modern, trendy en hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De meubels zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardig FSC hout. FSC is een internationaal keurmerk dat hoge eisen stelt voor duurzaam en sociaal bosbeheer. Het keurmerk garandeert dat het hout uit volledig verantwoord beheerde bossen komt. Na het kappen van bomen die worden gebruikt voor de meubels krijgt het bos de kans om zich te herstellen. Er mag niet meer hout worden gekapt dan dat er weer kan aangroeien. Ook stelt FSC sociale eisen, zoals voldoende loon en verantwoorde werkomstandigheden voor bosarbeiders. 

Duurzame babykleding

Noppies

Noppies

De babykleding van Noppies is zacht, comfortabel en duurzaam. Elke dag zet Noppies zich in om de wereld eerlijker, duurzamer en gezonder te maken. Dit doen ze voor de mensen die de producten maken, voor de planeet, voor jou en natuurlijk je kleintje. Om zo duurzaam mogelijk te produceren wordt er aandacht besteed aan het ontwerp, het productieproces en de materialen die worden gebruikt. Op dit moment is 56% van alle Noppies katoen GOTS-gecertificeerd. Gebruik maken van GOTS-gecertificeerd katoen betekent een grotere water efficiëntie en minder gebruik van schadelijke chemicaliën  en pesticiden.

De babykleding van Noppies shop je in één van onze Megastores in Sliedrecht of Capelle a/d IJssel!

Duurzame verzorging

Naïf

Naïf

De verzorgingsproducten van Naïf zijn gemaakt met natuurlijke ingrediënten, die goed zijn voor de huid, maar ook voor de planeet. Het assortiment bestaat uit producten voor jong en oud. De missie van Naïf is het veranderen van de wereld van de persoonlijke verzorging. Veel verzorgingsproducten bevatten microplastics, die niet goed zijn voor mensen en het milieu. In de producten van Naïf worden geen microplastics gebruikt, geen SLES en geen minerale oliën. Het merk is continue bezig met het verbeteren van de producten en het verkleinen van de impact.