Dekbedden

Met een fijn dekbed kan je kindje heerlijk en veilig slapen! Vanaf een leeftijd van 2 jaar kan je kindje veilig en verantwoord onder een dekbed slapen. Ben je opzoek naar een peuterdekbed voor in het peuterbed of naar een kinderdekbed voor een kinderbed of tienerbed? Bekijk op deze pagina het complete assortiment en vindt een dekbed dat aan al jouw wensen voldoet!

Dekbed peuterbed   Dekbed kinderbed

4 producten

4 producten

Vanaf wanneer gebruik je een kinderdekbed?

Voor ieder formaat bed is er een geschikte maat dekbed. Vanaf een leeftijd van 2 jaar kan je kindje veilig en verantwoord onder een dekbed slapen. Als je kindje 2 jaar is slaapt hij of zij in het ledikantje of is net de overstap gemaakt naar een groter bed, zoals een peuterbed. Totdat er een dekbed wordt gebruikt kan het bedje worden opgemaakt met een lakentje en een dekentje of kan je kindje slapen in een slaapzak. Het wordt afgeraden om een dekbed voor je baby te gebruiken omdat dit niet veilig is voor kleine kinderen. Een dekbed is te warm, kan niet stevig ingestopt worden en je kindje kan gemakkelijk met het hoofd onder het dekbed terecht komen. Vanaf een leeftijd van 2 jaar is je kindje groot genoeg om wel onder een dekbed te slapen.

Hoe kies je een geschikt dekbed voor het peuterbed of kinderbed?

Wanneer je een dekbed gaat uitkiezen voor je kindje is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de maat van het dekbed goed past bij de maat van het bed. Controleer dus eerst de afmetingen van het peuterbed of kinderbed en kies daar een passend dekbed bij.

Er is keuze tussen een normaal dekbed of een vier seizoenen dekbed. Een vier seizoenen dekbed kan het hele jaar door worden gebruikt doordat het uit twee losse delen bestaat. Het ene deel van het dekbed is een zomerdekbed, het andere deel is voor de lente en de herfst. Door deze twee delen samen te voegen heb je een heerlijk warm winterdekbed! Met dit dekbed ben je op iedere temperatuur voorbereid en pas je je gemakkelijk aan, aan de seizoenen.

De standaardafmeting voor een peuterdekbed is 120 x 150 cm. De standaardafmeting voor een eenpersoonsbed zoals een kinderbed of tienerbed is 140 x 200 cm.

Een dekbed kopen

Heb je een dekbed gevonden dat aan al jouw wensen voldoet? Het dekbed kan gemakkelijk en veilig in de webshop worden besteld. Is het dekbed voorradig en bestel je het op een werkdag voor 23:59 uur? Dan heb je het de volgende dag al in huis!

Wil je de verschillende dekbedden liever in het echt bekijken? Kom dan langs in één van de Baby & Tiener Megastores in Sliedrecht of Capelle a/d IJssel. Hier staan onze medewerkers voor je klaar om je te helpen bij het vinden van het juiste dekbed!