Zitverhogers

Een zitverhoger zorgt ervoor dat je je kindje veilig en comfortabel meeneemt in de auto. Een zitverhoger is geschikt voor kinderen vanaf 22 tot 36 kg en een maximale lengte van 1,35 cm. Het voordeel van een zitverhoger voor in de auto is dat hij licht van gewicht is en gemakkelijk verplaatst kan worden naar een andere auto. Je kindje kan vast worden gemaakt op de autostoelverhoger met de driepuntsgordel. Maak het liefste zo lang mogelijk gebruik van een autostoeltje met een rugleuning. Deze biedt namelijk ook zijwaartse bescherming. Bekijk op deze pagina het complete assortiment zitverhogers!

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wanneer kan je kindje gebruik maken van een zitverhoger?

Een zitverhoger kan worden gebruikt voor kinderen vanaf een gewicht van 22 kg en een minimale lengte van 1,25 meter. Dit is vanaf een leeftijd van ongeveer 5 à 6 jaar. Het gebruik van een zitverhoger is verplicht voor kinderen tot 1,35 meter. Voor dat er gebruik kan worden gemaakt van de zitverhoger moet je kindje in de auto in een autostoeltje worden vervoerd. Maak zo lang mogelijk gebruik van een autostoel met rugleuning, want dit bied ook zijwaartse bescherming. Dit biedt meer bescherming dan alleen een losse zitverhoger.

Een zitverhoger kan een goede oplossing zijn voor wanneer je kindje niet meer goed in een autostoel met rugleuning past. Een kind moet namelijk verplicht in een autostoel of op een zitverhoger zitten tot een lengte van 1,35 cm. Sommige kinderen passen al voordat ze deze lengte hebben bereikt niet meer goed in een gewone autostoel met een rugleuning. De zitverhoger zorgt er dan voor dat je kindje in ieder geval goed zit met de 3-punts autogordel en dat deze op de goede manier over je kindje wordt geleid. Je weet zeker dat de autogordel goed zit als het diagonale deel van de gordel over het sleutelbeen en de borst van je kind heen loopt en de heupgordel over de heupen heen zit.

Het voordeel van een zitverhoger is dat deze gemakkelijk verplaatst kan worden naar een andere auto. Hij is namelijk compact en licht van gewicht. De verhoger mag zowel achterin als voorin de auto worden gebruikt.

Een Isofix zitverhoger

Sommige zitverhogers worden los in de auto geplaatst en andere kunnen worden bevestigd door middel van Isofix. Dit houdt in dat de stoel vastgemaakt wordt in de auto, door middel van Isofix verankerpunten in de auto. Het Isofix systeem in de auto zit tussen de rugleuning en de zitten. De Isofix zitverhoger kan aan deze verankerpunten worden vastgemaakt. Hierdoor ben je er van verzekerd dat de autostoelverhoger goed vast zit in de auto. Ook is het voordeel van een Isofix zitverhoger dat hij altijd vast zit, ook als je kindje er niet op zit. Wanneer je dus hard moet remmen of een aanrijding hebt vliegt het zitje niet door de auto heen.

Een zitverhoger kopen

Heb jij een zitverhoger gevonden die bij jou past? Je kan hem gemakkelijk en veilig online bestellen in de webshop. Is de autostoelverhoger voorradig en heb je hem voor 15:00 uur besteld? Dan wordt hij dezelfde dag nog verzonden! Wil je de verschillende zitverhogers liever eens in het echt bekijken? Kom dan langs in één van de Baby & Tiener Megastore vestigingen in Sliedrecht of Capelle a/d IJssel. Onze product specialisten helpen je hier graag met het uitzoeken van een fijne zitverhoger voor je kindje.