Ledikant baby

Een baby ledikant is een item dat echt niet mag ontbreken in de babykamer! In dit bedje kan je baby heerlijk tot rust komen en slapen na een dag vol met nieuwe indrukken. Ga voor een echte eyecatcher door voor een zwart ledikant te kiezen of ga juist voor een tijdloze witte variant. Het belangrijkste is dat je een baby ledikant kiest wat bij jouw wensen past! Om de keuze wat makkelijker te maken hebben we op deze pagina alle ledikanten voor je verzameld.

142 producten

Pagina
 1. Cabino Baby Bed Noël Wit
  Cabino Baby Bed Noël Wit
  Waardering:
  0%
   139,99
 2. Cabino Combi Ledikant Memphis Wit
  Cabino Combi Ledikant Memphis Wit
  Waardering:
  100%
  (3)
  Normaal  439,99 Speciale prijs  399,99
 3. Cabino Baby Bed Stockholm
  Cabino Baby Bed Stockholm
  Waardering:
  0%
   149,99
 4. SALE
  Cabino Combi Ledikant Memphis Wit + Matras
  Cabino Combi Ledikant Memphis Wit Met Matras
  Waardering:
  0%
   434,99 Normaal  474,99
 5. Verlaagde Prijs
  Cabino Combi Ledikant Alaska Wit
  Cabino Combi Ledikant Alaska Wit
  Waardering:
  80%
  (1)
  Normaal  259,99 Speciale prijs  229,99
 6. Nevada ledikant
  Bebies First Baby Bed Nevada
  Waardering:
  0%
   139,99
 7. Cabino Baby Bed Noël Eiken Wit
  Cabino Baby Bed Noël Eiken Wit
  Waardering:
  0%
   149,99
 8. Cabino Ledikant Tucson Zwart 60 x 120 cm
  Cabino Baby Bed Tucson Zwart 60 x 120 cm
  Waardering:
  0%
   159,99
 9. SALE
  Cabino Combi Ledikant Memphis Wit Grijs
  Cabino Combi Ledikant Memphis Wit Grijs
  Waardering:
  100%
  (2)
  Normaal  449,99 Speciale prijs  399,99
 10. SALE
  Cabino Combi Ledikant Zwart Eiken Memphis
  Cabino Combi Ledikant Memphis Zwart Eiken
  Waardering:
  80%
  (1)
  Normaal  449,99 Speciale prijs  399,99
 11. Cabino Ledikant Teresa Naturel 60 x 120 cm
  Cabino Ledikant Teresa Naturel 60 x 120 cm
  Waardering:
  0%
   99,99
 12. Verlaagde Prijs
  Cabino Combi Ledikant Alaska Zwart
  Cabino Combi Ledikant Alaska Zwart
  Waardering:
  80%
  (1)
  Normaal  259,99 Speciale prijs  229,99
 13. Cabino Baby Bed Dicht Zwart
  Cabino Baby Bed Zwart Dicht
  Waardering:
  0%
   134,99
 14. Cabino Baby Bed Fresno White Grey
  Cabino Baby Bed Fresno Wit&Grijs
  Waardering:
  0%
   139,99
 15. Cabino Ledikant Daphne
  Cabino Baby Bed Ohio
  Waardering:
  0%
   199,99
 16. SALE
  Cabino Combi Ledikant Memphis Wit Grijs Met Matras
  Cabino Combi Ledikant Memphis Wit Grijs Met Matras
  Waardering:
  0%
   434,99 Normaal  484,99
 17. Cabino Baby Bed Zoe Zwart
  Cabino Baby Bed Zoe Zwart
  Waardering:
  0%
   139,99
 18. Cabino Baby Bed Geneve Clay
  Cabino Baby Bed Geneve Clay
  Waardering:
  0%
   159,99
 19. SALE
  Cabino Combi Ledikant Memphis Grijs + GRATIS Wandrek
  Cabino Combi Ledikant Memphis Grijs + GRATIS Wandrek
  Waardering:
  0%
  Normaal  529,99 Speciale prijs  399,99
 20. Cabino Ledikant Marble Zwart
  Cabino Baby Bed Marble Zwart
  Waardering:
  0%
   269,99
 21. Cabino Baby Bed Zwart Reno
  Cabino Baby Bed Zwart Reno
  Waardering:
  0%
   179,99
 22. Cabino Baby Bed Basic Open Zwart
  Cabino Baby Bed Zwart Open
  Waardering:
  0%
   114,99
 23. Cabino Baby Bed Mila Wit
  Cabino Baby Bed Mila Wit
  Waardering:
  0%
   139,99
 24. Cabino Baby Bed Basic Clay Open
  Cabino Baby Bed Basic Clay Open
  Waardering:
  0%
   94,99

142 producten

Pagina

Een veilige en geborgen slaapplek voor je kindje

Om een geborgen en veilige slaapplek voor je kindje te creëren is een ledikant ideaal. Het fijne van dit type baby bed is dat de zijwanden uit open spijlen bestaan. Je kindje heeft zo voldoende bewegingsruimte en er is geen gevaar voor ademnood wanneer hij of zij tijdens het draaien tegen de zijkant komt te liggen. Ook biedt dit optimale ventilatie en zorgt het ervoor dat je jouw kindje goed kan zien. Maak het bedje leuk op met een ledikantlakentje en dekentje en het bedje ziet er gelijk heel gezellig uit!

De overstap van een wieg naar een ledikant

Een baby’tje kan vanaf de geboorte in een ledikant slapen. Wel kunnen we ons goed voorstellen dat je dit nog wel erg groot vindt voor een pasgeboren baby. Hiervoor kan een wieg een goede uitkomst zijn voor de eerste maanden van je kleintje. Een baby wieg is een stuk kleiner dan een ledikant en kan je ook gemakkelijk op je eigen slaapkamer zetten. Zo is je kindje nog lekker dichtbij en kan je hem of haar ’s nachts gemakkelijk pakken om te voeden of te troosten. Wanneer jij en je kindje er aan toe zijn kunnen jullie de overstap maken naar een ledikant. Vaak wordt deze overstap gemaakt na 3 maanden. Vanaf deze leeftijd wordt je kindje steeds beweeglijker en in het ledikant heeft je kindje lekker de ruimte om te bewegen.

Een veilig ledikant met een verstelbare bodem

Een ledikant kan bijna altijd worden versteld in verschillende hoogtes, door de verstelbare bodem. Wanneer je kindje nog heel klein is en alleen nog maar kan liggen staat het bedje op de hoogste stand. Op deze manier kan je je kindje gemakkelijk oppakken zonder dat je ver voorover hoeft te bukken. Als je kindje wat groter is en zichzelf kan optrekken, kan zitten of kan staan kan de bodem van het ledikant naar beneden worden gezet. Op deze manier kan je kleintje niet zelf uit het bedje klimmen. Door het bedje met verstelbare bodem heb je altijd een veilige slaapplek voor je kindje!

Hoe kies je het juiste bed voor je kindje?

Wanneer je een ledikant voor je baby gaat uitkiezen is er keuze uit twee afmetingen:

 • 60 x 120 cm
 • 70 x 140 cm

De standaard afmeting van een baby ledikant is 60 x 120 cm. Dit ledikant is geschikt vanaf de geboorte tot een leeftijd van 2,5 jaar. Wanneer je kindje uit dit bedje is gegroeid kun je overstappen op een peuterbed of een eenpersoonsbed. Het voordeel van een peuterbed is dat de overstap van een ledikant naar een groot bed wat minder groot is. Het voordeel van een eenpersoonsbed is dat deze langer mee gaat.

Om ervoor te zorgen dat je niet voor het dilemma van een peuterbed of een eenpersoonsbed hoeft komen te staan, kun je ook kiezen voor een meegroei ledikant. Een meegroei ledikant is een bed met een afmeting van 70 x 140 cm. Het is een ideale optie omdat het lange tijd mee gaat en omgebouwd kan worden van ledikant tot peuterbed. Zo heb je eigenlijk twee in één! De spijlen van het bedje worden aan een kant weggehaald en je kindje kan nu zelfstandig in en uit het bed stappen. Je kleintje kan op deze manier tot een leeftijd van 5 jaar in het ledikant liggen. Wanneer je kindje hieruit is gegroeid kun je een eenpersoons kinderbed aanschaffen.

Het bedje in de babykamer

Jij en je kindje brengen samen veel tijd door in de babykamer. Het is een plek om te slapen maar ook om je kindje te verschonen, verzorgen en aankleden en om hem of haar te troosten wanneer het nodig is. Zorg dat je de ruimte inricht op een manier waardoor je jezelf fijn voelt in de kamer! Houd je juist van neutrale kleuren en een rustige sfeer? Kies dan ook voor een neutraal baby bedje. Een baby bedje in een neutrale kleur creëert een ontspannen sfeer in de ruimte, precies wat je wilt voor je kleintje! Om de kamer toch wat persoonlijker in te richten en wat unieke details toe te voegen kan je kiezen voor gekleurde accessoires. Je kan bijvoorbeeld een mooie klamboe ophangen boven het bedje of een boxmobiel die een lief slaapliedje afspeelt.

Een ledikant kopen

Een ledikant kopen dat aan jouw wensen voldoet en past bij jouw stijl kan best lastig zijn! We hebben speciaal voor jou de verschillende soorten ledikanten verzameld zodat je een goede en weloverwogen keuze kunt maken. Het volledige ledikanten assortiment is te vinden in de Baby & Tiener webshop en in onze Megastores in Sliedrecht in Capelle a/d IJssel!

Wanneer je graag persoonlijk advies wilt of de bedjes eens in het echt wilt bekijken ben je van harte welkom. Het voordeel van de Baby & Tiener Megastores is dat wij alles voor je kindje onder één dak aanbieden! Dus ben je niet alleen op zoek naar een ledikant, maar wil je ook graag beddengoed of andere aankleding voor de babykamer shoppen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!