Blog - Doe inspiratie op voor het inrichten van de babykamer!

Een van de meest spannende momenten in het leven van een ouder is het verwachten van een baby! Er komen heel veel voorbereidingen en planning bij kijken, maar dit is natuurlijk ook heel erg leuk. Een van de leukste en creatiefste taken is het inrichten van een babykamer! Het is een kans om een gezellige en knusse ruimte te creëren waar je kleintje kan opgroeien en ontdekken. Doe alvast wat inspiratie op om de babykamer om te toveren tot een paradijs voor het kleintje dat op komst is!

 

Voor welke kleuren kies je in de babykamer?

Het eerste waar je over na gaat denken wanneer je wilt beginnen met het inrichten van de babykamer is het kleurenschema. Ga je voor een rustgevend kleurenpalet met zachte pasteltinten, zoals mintgroen, lichtgeel, babyblauw of zachtroze? Of hou je meer van neutraal en natuurlijk, met kleuren zoals beige, wit, crème of lichtgrijs? Houdt bij het kiezen van een kleurenschema rekening met de grootte van de kamer, de hoeveelheid natuurlijk licht en natuurlijk je persoonlijke voorkeuren!

Verschillende kleurenschema’s voor de babykamer:

  1. Zacht pastel: zachte pastelkleuren zoals lichtroze, babyblauw, mintgroen en zachtgeel creëren een rustige en kalme sfeer in de babykamer. Dit kleurenpalet wordt vaak geassocieerd met een schattige en traditionele look. Babykamer
  2. Neutraal en natuurlijk: neutrale kleuren zoals beige, wit, crème en lichtgrijs geven de babykamer een tijdloze en rustgevende uitstraling. Deze kleuren kunnen goed worden gecombineerd met natuurlijke materialen zoals hout en rotan. Babykamer
  3. Zwart-wit: een zwart-wit kleurenschema zorgt voor een modern en speels effect. Je kunt patronen zoals strepen, stippen of geometrische vormen gebruiken.
  4. Scandinavisch minimalistisch: geïnspireerd door Scandinavisch design omvat dit kleurenschema witte muren gecombineerd met zachte grijstinten en pastelaccenten. Het creëert een lichte en luchtige ruimte met eenvoudige, functionele meubels. Babykamer
  5. Jungle thema: verschillende groen en bruin tinten kunnen worden gecombineerd om een jungle sfeer te creëren. Dit kan worden aangevuld met dierenprints en accessoires die passen bij het thema. Babykamer
  6. Oceaan thema: blauwtinten kunnen een kalme en rustgevende omgeving creëren die doet denken aan de zee. Je kunt accessoires zoals zeesterren, vissen en bootjes toevoegen om het thema compleet te maken.
  7. Boho-chic: een boho kleurenschema omvat vaak aardetinten zoals terracotta, oker en diep rood, gecombineerd met levendige kleuren zoal turquoise of mosterdgeel. Dit creëert een creatieve sfeer in de babykamer.

Welk thema past bij jullie?

Bij de kleurenschema’s werden stiekem al een aantal thema’s genoemd, maar hier gaan we nog wat verder op in! Naast het jungle thema en oceaan thema zijn ook bosdieren, de ruimte, sprookjes of bepaalde landen populaire thema’s.

Het thema van de babykamer kan subtiel worden verwerkt in behang, muurstickers, kussens en knuffels.

Babykamer

Meubels: een baby bedje, commode en kledingkast

Meubels zijn onmisbaar in de babykamer! Met het baby bedje creëer je een veilige en fijne plek voor je kindje om te slapen. De commode is ideaal voor het verschonen, verzorgen en aankleden van je kindje en voor het opbergen van alle babyspulletjes. De kledingkast biedt nog meer ruimte voor alle babykleding!

Op het gebied van babykamers is er heel veel keuze. Ga je voor een 2-delige babykamer met een baby bedje en een commode of voor een complete babykamer met een baby bedje, een commode en een kledingkast. Voldoende opbergruimte is essentieel!

De meubels zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. De meest populaire kleuren babykamers zijn wit, grijs, zwart of clay/naturel.

Combineer de meubels met een bijpassende en comfortabele schommelstoel! Hierin kan je je kindje ’s nachts voeden en later een boekje voorlezen. Creëer zo een fijn rustmomentje met z’n tweeën!

Babykamer

Kies voor zachte, dimbare lampen voor een gezellige sfeer

Verlichting speelt een belangrijke rol in de babykamer. Kies voor zachte, dimbare lampen die een gezellige sfeer creëren. Overweeg ook een nachtlampje in de buurt van de commode om ’s nachts te voeden en te verschonen zonder je kindje volledig wakker te maken.

Babykamer

Voeg persoonlijke accenten toe aan de babykamer

Hang foto’s, schilderijen of decoratieve items op in de babykamer die een speciale betekenis hebben voor jou en je partner. Dit zal de babykamer een warme en liefdevolle uitstraling geven! Kies bijvoorbeeld voor een wandplankje, waar je gemakkelijk wat foto’s op kan zetten. De foto van de echo kan alvast neergezet worden!

Doe inspiratie op in één van onze Megastores!

Heb je na het lezen van de blog toch nog vragen over het inrichten van de babykamer? Wij helpen je graag op weg! Kom langs in Baby & Tiener Megastore Sliedrecht  of Capelle a/d IJssel en we vertellen alles over de verschillende babykamers en alles wat je nodig hebt voor je kleintje. In de babykamer showroom met meer dan 60 babykamers doe jij eindeloos veel inspiratie op!

Babykamer

Geplaatst op 14 augustus 2023