Blog - Inspiratie voor een meegroei babykamer

Met een meegroei babykamer ben je op de toekomst voorbereid! Deze duurzame babykamer groeit mee met je kindje, doordat het bedje uit deze babykamer kan worden omgebouwd tot peuterbed. Dit meegroei ledikant kan worden gebruikt tot een leeftijd van ongeveer 5 jaar, in tegenstelling tot een normaal ledikantje dat maar kan worden gebruikt tot een leeftijd van ongeveer 2,5 jaar. Dubbel zo lang plezier dus!

Quax meegroei babykamer

Wat is een meegroei babykamer?

Een meegroei babykamer bestaat uit een meegroei ledikant, een commode en eventueel een kledingkast. Een meegroei ledikant is wat groter dan een normaal ledikant en groeit mee met je kindje. Het heeft een afmeting van 70 x 140 cm. Het bedje kan vanaf de geboorte worden gebruikt en kan later worden omgebouwd tot peuterbed wanneer je kindje er aan toe is om zelfstandig in- en uit het bedje te stappen. De keuze voor een meegroei babykamer is praktisch en duurzaam: je hoeft namelijk niet eerst een ledikantje en later een peuterbed aan te schaffen, je kiest voor één bedje dat lang mee kan! Pas als je kleintje uit het peuterbed is gegroeid is het tijd voor een groter bed.

Bopita meegroei babykamer

Een neutrale stijl

Omdat de meegroei babykamer lange tijd mee kan, is het belangrijk dat je goed nadenkt over welke stijl je mooi vindt! Je gaat namelijk best een tijdje doen met de meubels. Een neutrale babykamer is altijd goed. Neutrale kleuren kan je combineren met accessoires in veel verschillende kleuren die jij mooi vindt. Ben je het toch zat? Kies voor wat nieuwe accessoires en maak het bedje op met een vrolijke kleur beddengoed en het kamertje is weer als nieuw!

Quax meegroei babykamer Loft Clay

Quax meegroei babykamer Loft Clay: een stijlvolle babykamer in een mooie neutrale kleur

Opvallend en stoer

Hou jij wel van een wat gedurfdere kleur in plaats van al die aardetinten? Ga dan voor een zwarte meegroei babykamer! Zwart kan op veel verschillende manieren worden gecombineerd zodat je een stijl creëert in de ruimte die jij mooi vindt! Je kan een chique kamer inrichten door te kiezen voor gouden accessoires of juist een wat stoerdere kamer door te gaan voor gekleurde accessoires in bijvoorbeeld oker geel en groen.

Bopita meegroei babykame Cloë

Bopita meegroei babykamer Cloë: een chique zwarte babykamer met gouden details

Bopita meegroei babykamer Nora

Bopita meegroei babykamer Nora: de houten details geven de babykamer een stoere touch

Wit is altijd goed

Een witte babykamer is tijdloos en kan altijd. Het voordeel van wit is dat het op veel verschillende manieren kan worden gecombineerd in een stijl die jij mooi vindt. Hou je van een natuurlijke stijl? Ga voor een witte meegroei babykamer met houten details en gebruik rotan accessoires in de babykamer, zoals een mooie lamp. Hou je meer van een modernere uitstraling? Kies voor volledig witte meubels en combineer ze met accessoires in een kleur die jij mooi vindt.

Quax meegroei babykamer Flow White & Oak

Quax meegroei babykamer Flow White & Oak: combineer de witte babykamer met rotan accessoires voor een natuurlijke uitstraling

Is een meegroei babykamer wat voor jou of kies je toch voor een babykamer met een kleiner bedje? Als je het meegroei ledikant toch wat te groot vindt kan je er ook voor kiezen om je kindje de eerste maanden in een wiegje te laten slapen en daarna over te stappen op de meegroei babykamer. Het voordeel van een wiegje is dat het licht van gewicht is en klein, zodat je het overal waar je maar wilt gemakkelijk neer kan zetten!

Wij wensen je alvast veel plezier toe met het inrichten van de babykamer voor jouw kleintje!

Geplaatst op 2 mei 2022