Peuterdekbed

Een dekbed zorgt ervoor dat je kindje ’s nachts lekker kan slapen. Een peuterdekbed heeft een standaardafmeting van 120 x 150 cm. Het dekbed is geschikt voor in een ledikant of een peuterbed. Je kindje kan veilig onder een dekbed slapen vanaf een leeftijd van 2 jaar. Bekijk op deze pagina het complete assortiment peuterdekbedden!

2 producten

2 producten

Vanaf welke leeftijd kan het peuterdekbed worden gebruikt?

Een peuterdekbed heeft een standaardafmeting van 120 x 150 cm. Het dekbed kan worden gebruikt voor in een ledikantje of een peuterbed. Je kindje kan veilig onder een dekbed slapen vanaf een leeftijd van 2 jaar. Vanaf dit moment zal je kindje niet meer verstrikt raken in de deken en zal het ook niet zomaar te warm worden. Voordat je kindje 2 jaar is, kan het snel te warm worden onder de deken en kan er warmtestuwing ontstaan. Ook kan het peuterdekbed niet stevig worden ingestopt, waardoor je kindje te ver onder het dekbed terecht kan komen. Daarom wordt het aangeraden om tot die tijd een lakentje, dekentje of slaapzak te gebruiken voor je kindje.

Vanaf 2 jaar kan je kindje ook veilig op een hoofdkussen liggen. Om in één keer een complete set te hebben kan je kiezen voor een set met een peuterdekbed en een hoofdkussen. Het hoofdkussen voor een ledikantje of peuterbed heeft een afmeting van 40 x 60 cm en is daarmee wat kleiner dan een hoofdkussen voor oudere kinderen en volwassenen. Ook is het kussen wat dunner. Kies voor een niet te zwaar en hoog kussen zodat je kindje voorzichtig kan wennen aan het hoofdkussen. Het kan ook zo zijn dat je kindje het vanaf 2 jaar nog niet nodig vindt om op een kussen te slapen.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een dekbed?

Wanneer je een dekbed gaat uitkiezen voor het bed van je kindje is het belangrijk dat je kiest voor de juiste maat dekbed. Het dekbed dat geschikt is voor een ledikantje en een peuterbed heeft een afmeting van 120 x 150 cm. Maakt je kindje vanaf het ledikantje gelijk de overstap naar een kinderbed? Ga dan ook voor een kinderdekbed, met een afmeting van 140 x 200 cm.

Er zijn verschillende dekbedden voor de verschillende seizoenen. Zorg ervoor dat het dekbed niet te dik is, zodat je kindje het niet te warm krijgt. Om overal op voorbereid te zijn is een vier seizoenen dekbed ideaal. Dit dekbed bestaat uit twee lagen die los van elkaar, maar ook samen kunnen worden gebruikt. Het ene deel van het vier seizoenen dekbed is een zomerdekbed en het andere deel is voor de lente en de herfst. Door de twee delen samen te voegen heb je een heerlijk warm winterdekbed.

Een peuterdekbed kopen

Wanneer je kleintje de overstap gaat maken van een lakentje en dekentje naar een dekbed, is het tijd om een geschikt peuterdekbed uit te kiezen. Heb je een fijn dekbed voor je kindje gevonden? Het dekbed kan gemakkelijk en veilig worden besteld in de webshop! Is het dekbed voorradig en bestel je het op een werkdag voor 23:59 uur? Dan wordt het de volgende werkdag al bezorgd!

Wil je de verschillende dekbedden liever eens in het echt komen bekijken? Kom dan langs in één van de Baby & Tiener Megastores in Sliedrecht of Capelle a/d IJssel. Hier vindt je verschillende peuterdekbedden en staan onze medewerkers voor je klaar om je te voorzien van persoonlijk advies. Als je er dan toch bent, neem dan gelijk een kijkje voor een leuke set bijpassend beddengoed!