19 Artikel(en)

19 Artikel(en)

Zitverhogers

Zitverhoger

Zitverhogers zijn al geschikt voor kinderen uit groep 2 of 3. Doormiddel van de autogordel kan een kind eenvoudig in de autostoelverhoger worden vastgezet. Juist door de zitverhoger loopt het diagonale deel van de autogordel niet langs de hals maar loopt de gordel keurig over de schouder van uw kind. Daarnaast zorgt de zitverhoger ervoor dat het heupdeel van de gordel niet over de buik maar over de heupen loopt. Dit stimuleert een ergonomische houding van uw kind en zorgt dus voor een veilige en comfortabele reis.

Regelgeving omtrent zitverhoger auto

De Europese richtlijn geeft aan dat kinderen met een lengte tot 1.50 meter op een passend en goedgekeurd kinderzitje of zitverhoger moeten worden vervoerd. Hoewel de meeste Europese landen zich hieraan houden maakt Nederland hierop een uitzondering; hier mogen kinderen boven de 1.35 meter zonder zitje worden vervoerd. Vergeet u dus niet aan de Europese regelgeving te houden wanneer u op vakantie gaat.

Voordelen zitverhogers

Het grote voordeel van zitverhogers is dat ze relatief goedkoop zijn en in combinatie met de autogordel toch de veiligheid van uw kind kunnen garanderen. Daarnaast zijn ze gemakkelijk verplaatsbaar en nemen ze weinig ruimte in beslag. Zo kunnen ze gemakkelijk aan opa en oma worden overgedragen wanneer ze een dagje met de kinderen weggaan. De zitverhoger auto is verkrijgbaar in verschillende Disney prints zoals Frozen, Cars of Star Wars. Voor iedere stoere knul of knappe prinses hebben wij dus een passende zitverhoger.

Autostoeltjes benodigdheden

Een zitverhoger is altijd handig om als tweede stoeltje mee te nemen in de kofferbak. Mocht u liever kiezen voor een autostoel groep 3? Bekijk ook de overige autostoelen zoals een autostoel onderstel of de Isofix autostoelen.

Komt u er zelf niet uit of heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.