Isofix geïntegreerd

Onderdelen 1 tot 72 van totaal 236

 

Onderdelen 1 tot 72 van totaal 236

 

Isofix autostoel

Door de veiligheid en het gebruiksgemak worden steeds meer autostoeltjes uitgerust met een Isofix systeem. Dat is een bevestigingssysteem waarbij een autostoeltje doormiddel van twee punten in de achterbank en twee grijphaken in het stoeltje eenvoudig in de auto kan worden geklikt. Voor extra veiligheid en om kantelen te voorkomen zijn de stoeltjes uitgerust met een extra gordel, ook wel Top Tether genoemd. Soms worden ze ook uitgerust met een extra steunpunt aan de voorkant.

Isofix

Is uw auto geschikt?

Of uw auto geschikt is voor een Isofix autostoel is enerzijds afhankelijk van de auto maar ook van het stoeltje. Pas vanaf eind 2012 zijn Isofix en Top Tether bevestigingspunten verplicht bij nieuwe automodellen. Daarnaast bestaan er ook niet-universele Isofix autostoeltjes die enkel geschikt zijn voor specifieke auto’s. Kijk daarom voor aanschaf van het stoeltje goed naar de mogelijkheden van zowel uw auto als het autostoeltje.

Mocht u uw Isofix autostoeltje een keer in een andere auto zonder Isofix aansluiting moeten plaatsen dan is dat geen probleem. Het stoeltje kan namelijk ook met een gordel worden bevestigd.

Weet u niet zeker of een stoeltje bij uw auto past? Neem dan gerust contact met ons op.

Voordelen Isofix autostoeltje

Het vastzetten van een Isofix autostoel is in de regel eenvoudiger en veiliger dan met een gordel. Dat komt omdat bij Isofix gebruik wordt gemaakt van een kliksysteem, daardoor is de kans op een onjuiste bevestiging kleiner. Daarnaast zit het Isofix autostoeltje direct vast aan de carrosserie waardoor er weinig speling op zit. Controleer voor de veiligheid van uw kind wel altijd of het stoeltje goed is vastgeklikt.

Autostoeltjes benodigdheden

Weet u niet zeker welk autostoeltje het beste bij uw kind past? Bekijk dan eens de overige autostoelen. Bij ons kunt u onder andere kiezen voor een autostoel onderstel maar wij hebben ook autostoeltjes groep 3 en verschillende kleurrijke zitverhogers.