Onderdelen 1 tot 72 van totaal 171

 

Onderdelen 1 tot 72 van totaal 171

 

I-Size autostoelen

i-Size autostoelen. U zult deze term steeds vaker tegenkomen wanneer u op zoek gaat naar een veilige autostoel voor uw kind. i-Size staat voor de nieuwe Europese richtlijn voor de veiligheid van autostoeltjes voor kinderen tot ongeveer 4 jaar oud. Het grootste verschil met de oude regelgeving is dat bij i-Size autostoelen rekening wordt houden met de lengte van het kind en niet met het gewicht.

Voordelen i-Size autostoeltjes

Hoewel de stoeltjes volgens de oude wetgeving (ECE-R44) nog altijd voldoende veiligheid bieden, brengt de nieuwe regelgeving nieuwe voordelen met zich mee. Hierdoor zit uw kind nog veiliger in de auto.

  • Kinderen worden langer achterwaarts vervoerd (verplicht tot 15 maanden) wat de veiligheid bevordert;
  • De stoeltjes worden met vaste aansluitingspunten bevestigd. Dit verkleint de kans op een foutieve bevestiging;
  • Autostoeltjes uitzoeken op basis van lengte is eenvoudiger dan gewicht en deze zitten bovendien comfortabeler;
  • Verbeterde bescherming van hoofdje en nek door verplichte zijdelingse botsproef.

De oude norm: ECE-R44

De oude ECE-R44 normering voor de veiligheid van autostoeltjes houdt rekening met het gewicht van uw kind. Deze regels dateren van 1982 en worden jaarlijks aangepast om de veiligheid van uw kind te waarborgen. Niet voor niets zijn autostoelen die aan deze normering voldoen nog altijd geldig. De ECE-R44 stoeltjes worden grofweg in vier categorieën onderverdeeld:

- Groep 0 – 0+ | 0 tot 13 kg

- Groep 1 | 9 tot 18 kg

- Groep 2 | 15 tot 25 kg

- Groep 3 | 22 tot 36 kg

Verschillen tussen i-Size en ECE-R44

Wanneer een nieuwe normering wordt doorgevoerd kan dat nog wel eens voor verwarring zorgen. Voor het gemak hebben wij daarom de verschillen naast elkaar gezet.

Nieuwe regels | i-Size (ECE-R129)

Oude regels | ECE-R44

Gekeken naar lengte

Gekeken naar gewicht

Dateert van 2013

Dateert van 1982

Autostoeltjes moeten de zijdelingse botsproef doorstaan

De zijdelingse botsproef ontbreekt bij het testen in de oude norm

Kinderen tot 15 maanden oud moeten tegen de rijrichting worden vervoerd

Kinderen vanaf 9 kg (6 tot 10 maanden) mogen al voorwaarts worden vervoerd.

Oranje i-Size label lezen

Alle goedgekeurde autolabels worden voorzien van een oranje label, zo ook de i-Size autostoel. Het label verschilt niet veel met het oude R-44 label, echter is de lengte classificatie toegevoegd.

i-Size label Babyentiener              R44-04 Label

i-Size R-129 label                                                                  R-44 label

i-Size autostoelen bevestigen

De i-Size autostoelen worden in de auto bevestigd met drie vaste aansluitingspunten en werkt in principe hetzelfde als de Isofix aansluiting. Dat betekent dat er twee punten zijn in de bank en een extra derde bevestigingspunt. Deze aansluiting zorgt niet alleen voor extra stevigheid maar dit verkleint tevens de kans op het foutief installeren.

Is mijn auto geschikt voor i-Size kinderstoeltjes?

Een i-Size autostoeltje kunt u gebruiken in een auto met een ‘i-Size ready’ zitplaats. Automodellen gemaakt na 2013 worden standaard voorzien van een ‘i-Size ready’ aansluiting. Heeft u al een Isofix autostoeltje in de auto geïnstalleerd dan hoeft u niet perse een i-Size autostoel te kopen. De universele kinderstoeltjes uit de groep 0+ en 1 passen vaak zonder problemen in de i-Size posities.

Heeft u een Isofix aansluiting in de auto? Dan kunt u in de meeste gevallen een i-Size autostoel gebruiken. Check de gebruiksaanwijzing, vraag uw autogarage of neem gerust contact met ons op.