Autostoeltjes

Populaire merken Zoeken op prijs

Autostoeltjes, de autostoelen voor baby's en kids!

Veiligheid, betrouwbaarheid en comfort staan voorop bij het kopen van autostoeltjes. Uw kind moet lekker comfortabel maar tegelijkertijd goed beschermd in de kinderautostoel kunnen zitten. Uiteraard spelen naast veiligheid ook prijs en design een rol bij uw keuze. Bij Baby & Tiener bent u wat dat betreft aan het juiste adres. En ja, natuurlijk voldoen onze kinderautostoelen aan de wettelijke eisen die daaraan gesteld worden.

Regelgeving voor gebruik autostoeltjes

In Nederland geldt dat kinderen kleiner dan 1.35 meter in een passend en goedgekeurd kinderbeveiligingssysteem moeten zitten wanneer ze met de auto worden vervoerd. Passend betekend dat het autozitje aangepast moet zijn naar de lengte en het gewicht van uw kind. Goedgekeurd zijn in dit geval de autostoeltjes met de labels volgens de Europese normen ECE R44 en ECE R129 (i-Size norm). Kinderen boven de 1.35 meter moeten standaard gebruik maken van de autogordels.

Tips voor het kopen van een kinderstoel

Wil u er zeker van zijn dat uw kind veilig in de auto zit? Bekijk dan hieronder enkele handige tips bij het kopen van een goede kinderstoel:

  • Kies altijd een stoel die is voorzien van een van de bovenstaande keurmerken (ECE R44 en ECE R129)

  • Kies een autostoeltje dat past bij de lengte en het gewicht van uw kind

  • Controleer na aanschaf goed of het gekozen autostoeltje met uw kind ook daadwerkelijk in de auto past

  • Bij voorkeur worden kinderen tot 1,5 jaar in de achterwaartse positie vervoerd. Kijk voor de juiste stoeltjes tussen ons assortiment achterwaartse autostoeltjes.

  • Controleer ook regelmatig of uw kind nog in het stoeltje past en of het stoeltje nog gemakkelijk bevestigd kan worden.

Geschikte autostoel vinden

Nu u de regelgeving en de achtergrond kent is het tijd om op zoek te gaan naar een passende autostoel voor uw kleine. Hiervoor hebben we in onze webshop voor ieder wat wils. Zo kunt u bij ons een autostoeltje vinden per categorie: groep 0, 1, 2 of 3 of op bevestigingsmethode zoals een autostoel onderstel of Isofix geïntegreerd. Daarnaast bieden we ook verschillende zitverhogers en accessoires aan om de rit zo aangenaam mogelijk te maken. Kortom, kijk op uw gemak eens rond in onze webshop.

De veiligheid van uw kind staat altijd voorop. Mocht u toch het verkeerde product hebben besteld dan kunt u het binnen 14 dagen retourneren. Komt u er zelf niet uit? Neem dan gerust contact met ons op. We geven u graag een persoonlijk advies.