Populaire merken Zoeken op prijs

Kinderautostoelen van Baby & Tiener: de autostoelen voor baby's en kids!

Veiligheid, betrouwbaarheid en comfort staan voorop bij het kopen van kinderautostoeltjes. Jouw kind moet lekker comfortabel maar tegelijkertijd ook goed beschermd in de kinderautostoel kunnen zitten. Uiteraard spelen naast veiligheid ook prijs en design een rol bij jouw keuze. Bij Baby & Tiener ben je wat dat betreft aan het juiste adres. Bij ons kun je terecht voor autozitjes van topmerken, waaronder de Cybex autostoel, de Maxi-Cosi autostoel en de Römer autostoel. En ja, natuurlijk voldoen onze kinderautostoelen aan de wettelijke eisen die daaraan gesteld worden. Veiligheid gaat namelijk boven alles. In onze webshop zie je een uitgebreid overzicht van alle kinderautostoeltjes. Zo heb je ook de keuze uit: autostoel groep 0, autostoel groep 1 en autostoel groep 2.

Regelgeving voor gebruik kinderautostoel

Benieuwd welke autozitje geschikt is voor jouw kindje? Dat is afhankelijk van de lengte en het gewicht. Er zijn namelijk wettelijke eisen vastgesteld, waaraan kinderautostoeltjes moeten voldoen in zowel Nederland als in het buitenland. In Nederland geldt dat kinderen kleiner dan 1.35 meter in een passend en goedgekeurd kinderbeveiligingssysteem moeten zitten, wanneer ze met de auto worden vervoerd. Passend betekent dat het autozitje aangepast moet zijn naar de lengte en het gewicht van jouw kind. In dit geval zijn de kinderautostoeltjes met de labels volgens de Europese normen ECE R44 en ECE R129 (i-Size norm) goedgekeurd. Het grootste verschil met de oude regelgeving, is dat bij i-Size kinderautostoeltjes niet alleen rekening wordt gehouden met het gewicht van het kind, maar ook met de lengte. Benieuwd naar ons aanbod van i-Size kinderautostoeltjes? Neem dan eens een kijkje in onze webshop. Kinderen boven de 1.35 meter moeten standaard gebruik maken van de autogordels.

Tips voor het kopen van een autozitje

Wil je er zeker van zijn dat jouw kind veilig in de auto zit? Bekijk dan hieronder enkele handige tips bij het kopen van een goed autozitje.

  • Kies altijd een kinderautostoel die is voorzien van een van de bovenstaande keurmerken (ECE R44 en ECE R129).
  • Kies een kinderautostoeltje dat past bij de lengte en het gewicht van uw kind.
  • Controleer na aanschaf goed of het gekozen kinderautostoeltje met uw kind ook daadwerkelijk in de auto past.
  • Bij voorkeur worden kinderen tot 1,5 jaar in de achterwaartse positie vervoerd, omdat ze op deze leeftijd nog te kwetsbaar zijn en nog niet een reactievermogen hebben. Bij ons kun je terecht voor speciale achterwaartse kinderautostoeltjes.
  • Controleer ook regelmatig of jouw kindje nog in het kinderautostoeltje past en of het stoeltje nog gemakkelijk bevestigd kan worden. Vanaf een bepaald gewicht is het namelijk aan te raden om een nieuw autozitje aan te schaffen, dat weer geschikt is voor die gewichtsklasse. In onze webshop kun je eenvoudig zien hoe deze gewichtsklasse is ingedeeld. Vind zo het autozitje dat perfect past.

Bekijk de kinderautostoel aanbiedingen in de webshop

Nu je op de hoogte bent van de regelgeving en de gestelde eisen, is het tijd om op zoek te gaan naar een passende kinderautostoel voor jouw kindje. Hiervoor hebben we in onze webshop voor ieder wat wils. Zo kun je bij ons een autozitje vinden per categorie: groep 0, 1, 2 of 3 of op bevestigingsmethode zoals een kinderautostoel onderstel, een kinderautostoel achterwaarts of Isofix geïntegreerd. Daarnaast bieden we ook verschillende zitverhogers en accessoires aan om de rit zo aangenaam mogelijk te maken. Overigens hebben wij regelmatig interessante kinderautostoel aanbiedingen. Zo ben je bij ons altijd verzekerd van een scherpe prijs. Benieuwd naar onze kinderautostoel aanbiedingen? Neem dan een kijkje in onze webshop.

De veiligheid van jouw kindje staat altijd voorop. Mocht je toch het verkeerde product hebben besteld, dan kun je het binnen 14 dagen retourneren. Kom je er zelf niet helemaal uit en twijfel je over de juiste kinderautostoel? Neem dan gerust contact met ons op. We geven je graag een persoonlijk advies.